| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience150 ml plnotučného mléka 1 vejce cca 90 g hladké mouky 1 lžičky kypřicího prášku do pečiva 1 sáček vanilkového cukru 1 lžíce rumu 2 větší nakyslá jablka slunečnicový olej na smažení krupicový cukr na obalení mletá skořice dle chuti |
1. V mléce pokojové teploty rozmícháme žloutek. Pak vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový cukr a rum. Připravíme těstíčko, které by mělo mít konzistenci lívancového těsta. Nakonec do něj zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
2. Jablka oloupeme, vypícháme jádřince a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Obalíme je v těstíčku a ihned smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje z obou stran dozlatova.
3. Usmažená jablíčka vyjmeme a přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Následně je obalíme v cukru smíchaném s mletou skořicí.