20. srpna 2018

Postup

1. V mléce pokojové teploty rozmícháme žloutek. Pak vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový cukr a rum. Připravíme těstíčko, které by mělo mít konzistenci lívancového těsta. Nakonec do něj zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2. Jablka oloupeme, vypícháme jádřince a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Obalíme je v těstíčku a ihned smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje z obou stran dozlatova.

3. Usmažená jablíčka vyjmeme a přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Následně je obalíme v cukru smíchaném s mletou skořicí.

Ingredience

150 ml plnotučného mléka
1 vejce
cca 90 g hladké mouky
¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
2 větší nakyslá jablka
slunečnicový olej na smažení
krupicový cukr na obalení
mletá skořice dle chuti