16. listopadu 2018

Postup

1. Smícháme lučinu, majonézu a smetanu. Vše dohladka vyšleháme metličkou a dáme do chladu.

2. Z toastového chleba okrájíme kůrku. Plátky chleba k sobě poskládáme do tvaru dortu. Do kulatého tvaru musíme chléb zaříznout, do tvaru čtverce či obdélníku nemusíme.

3. První vrstvu chleba pomažeme krémovou směsí, poklademe lososem a opět vrstvou směsi. Poté navrstvíme opět chleba, krémovou směs, krevety, kopr, chleba a směs.

4. Jako poslední vyskládáme tyčinky a chleba. Chléb pomažeme vrstvou směsi spolu s boky dortu. Dort dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice. Nakonec ozdobíme lístky salátů.

Ingredience

180 g lučiny
250 g majonézy
180 g zakysané smetany
750 g plátkového toastového chleba
200 g plátků uzeného lososa
150 g vařených loupaných krevet
2 lžíce sekaného kopru
150 g salátové směsi
120 g krabích tyčinek