| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media
Ingredience60 g másla 3 lžíce javorového sirupu 125 g pohankové mouky 1 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů 1 lžička mleté skořice 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru Na posypání: 100 g moučkového cukru 2 lžičky mleté skořice |
1. V kastrůlku rozpustíme máslo. Odstavíme a necháme zchladnout. Pak do něj vmícháme javorový sirup. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a smícháme se skořicí a zázvorem. Pak přidáme máslo smíchané s javorovým sirupem a vypracujeme pevné těsto.
2. Těsto rozdělíme na 20 kousků a z každého vymodelujeme kuličku. Rozložíme je na plechy a dlaní mírně zploštíme. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení necháme zchladnout. Pak je posypeme moučkovým cukrem a skořicí.