29. června 2018

Postup

1. Rajčata omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich semínka. Pak je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme propláchnuté sterilované fazole, překrájené zelené fazolky, nadrobno nakrájenou papričku a cibuli.

2. Promícháme a dochutíme nasekaným koriandrem, limetkovou šťávou, solí a pepřem. Pokapeme olivovým olejem a necháme v chladu odležet.

3. Kuřecí prsa očistíme, prořízneme do nich kapsu a naplníme je sýrem. Na povrchu je osolíme a opepříme.

4. V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso po obou stranách opečeme dozlatova. Vložíme ho do vyhřáté trouby a asi 5 minut dopékáme. Maso podáváme s fazolovou salsou.

Ingredience

5 rajčat
200 g sterilovaných bílých fazolí
200 g sterilovaných červených fazolí
100 g mražených zelených fazolek
1 paprička jalapeňos
1 červená cibule
1 svazek čerstvý koriandr
2 limetky
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
600 g kuřecích prsou
250 g přírodního kozího sýra
olej na opečení