14. ledna 2019

Postup

1. Mrkev s natí očistíme a oloupeme. Nožem překrojíme podélně napůl. Na pánvi rozehřejeme olej a mrkev orestujeme.

2. Dochutíme solí, pepřem a trochou mletého čili. Podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme, aby mrkev částečně změkla.

3. Červenou cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Smícháme je s mrkví a rozložíme na talíře. Sýr rozdrobíme a posypeme jím salát.

4. V míse smícháme olivový olej, cukr, citrónovou šťávu a najemno nastrouhanou kůru, sůl a pepř. Připraveným dresinkem přelijeme připravené porce a nakonec posypeme lístky máty.

Ingredience

8 mrkví s natí
2 lžíce olivového oleje
Sůl
mletý černý pepř
špetka mletého čili
1 červená cibule
1 červená paprika
100 g sýra feta
Dresink:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
1 citrón
sůl
mletý černý pepř
lístky čerstvé máty