12. října 2017

Postup

1. Žlutou řepu důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Trvá to asi 40 minut. Poté ji scedíme a necháme vychladnout.

2. Mezitím listy mangoldu opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na širší proužky. Černou ředkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravenou zeleninu dáme do mísy.

3. V menší misce smícháme vymačkanou šťávu z citronu s olejem, cukrem, špetkou soli a pepřem. Zálivku promícháme, necháme rozpustit cukr a přelijeme jí salát v míse. Společně zamícháme a před podáváním necháme odležet asi 120 minut v chladu.

Ingredience

4 žluté řepy
sůl
asi 10 listů mangoldu
3 černé ředkve
1 citron
50 ml rostlinného oleje
1 lžička krupicového cukru
čerstvě mletý černý pepř