25. května 2018

Postup

1. Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 plátky po 100 gramech. Osolíme je, opepříme a potřeme lžící oleje. Chřest oloupeme.

2. Rozpálíme gril. Nejprve na něm rychle ogrilujeme chřest. Pak na mřížku grilu položíme ochucené kuřecí maso a grilujeme ho asi 7 minut z každé strany.

3. Do mísy dáme omytý polníček, sójové výhonky, přepůlená rajčátka, na menší kousky nakrájený grilovaný chřest a na proužky nakrájenou cibuli. Vše zakapeme limetovou šťávou a zbylým olivovým olejem. Salát osolíme a opepříme.

3. Pita chleby opečeme zlehka na grilu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a smícháme se salátem. Směsí naplníme pita chleby a podáváme.

Ingredience

400 g kuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce oleje
4 výhonky bílého chřestu
hrst polníčku
2 lžíce sójových výhonků
100 g cherry rajčátek
1 červená cibule
1 limeta
4 pita chleby