2. září 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Papriky omyjeme a ze všech stran ogriluje. Když se na nich začnou tvořit černé puchýře, zabalíme je do alobalu a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Lilek očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky plátky, které opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.

2. Bazalku opláchneme, lístky nasekáme najemno a smícháme s olejem. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.

3. Kousky paprik a plátky lilku rozdělíme na talíře a poklademe plátky česneku.

Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme ochuceným olejem. K salátu můžeme přidat čerstvé lístky špenátu, polníčku apod. Podáváme s pečivem.

Ingredience

2 červené papriky
2 žluté papriky
1 větší lilek
1 snítka bazalky
6 lžic olivového oleje
3 stroužky česneku
sůl
drcený černý pepř
lístky polníčku nebo špenátu na dozdobení