19. dubna 2018

Postup

1. Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Ve stejné vodě ji uvaříme doměkka, osolíme až ke konci varu a scedíme. Dobře propláchneme vodou.

2. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, citronovou šťávou a balzamikovým octem. Necháme chvilku odpočinout.

3. Do zelí přimícháme propláchnutou a okapanou rukolu, nakrájené avokádo a nakonec přimícháme černou čočku.

4. Salát ozdobíme při servírování feta sýrem pokrájeným na kostky.

Ingredience

150 g černé čočky beluga
sůl
300 g červeného zelí
čerstvě mletý pepř
5 lžic extra panenského olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
1 lžíce balzamikového octa
100 g rukoly
2 avokáda
200 g feta sýra