4. června 2018

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a necháme cca 10 minut zchladnout.

2. Mezitím v menší misce prošleháme olivový olej s octem, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a prolisovaným oloupaným česnekem. Do dresinku vmícháme polovinu najemno nasekaných bylinek a dochutíme ho solí a čerstvě mletým pepřem.

3. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké klínky. Mírně vychladlé brambory pokrájíme na menší kousky o velikosti jednoho sousta a dáme je společně s cibulí do salátové mísy. Zalijeme připraveným dresinkem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do talířů, posypeme zbylými bylinkami a dozdobíme lístky petrželky.

Ingredience

1000 g malých červených brambor
sůl
120 ml olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 a ½ lžíce citronové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
3 stroužky česneku
hrst najemno nasekané hladkolisté petrželky + lístky na dozdobení
2 a ½ lžíce najemno nasekané pažitky
čerstvě mletý černý pepř
2 větší červené cibule