Ingredience1000 g malých červených brambor |
1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a necháme cca 10 minut zchladnout.
2. Mezitím v menší misce prošleháme olivový olej s octem, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a prolisovaným oloupaným česnekem. Do dresinku vmícháme polovinu najemno nasekaných bylinek a dochutíme ho solí a čerstvě mletým pepřem.
3. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké klínky. Mírně vychladlé brambory pokrájíme na menší kousky o velikosti jednoho sousta a dáme je společně s cibulí do salátové mísy. Zalijeme připraveným dresinkem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do talířů, posypeme zbylými bylinkami a dozdobíme lístky petrželky.