Ingredience8 malých červených řep |
1. Červenou řepu důkladně omyjeme a položíme na plech s velkým kusem alobalu. Osolíme ji a opepříme. Přidáme bobkové listy, 2 lžíce vody a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a důkladně utěsníme, aby nemohla unikat pára. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 a 1/2 hodiny doměkka.
2. Upečenou řepu necháme mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Přendáme ji do mísy a zalijeme octem smíchaným s pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
3. Mezitím vložíme vajíčka do vroucí vody a vaříme cca 4 minuty natvrdo. Vodu slijeme a vejce ihned zchladíme studenou vodou. Oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Listy řepy opláchneme a necháme okapat.
4. Marinovanou řepu promícháme s cibulí a pažitkou a rozdělíme na talíře. Přidáme vajíčka a listy řepy. Salát nakonec posypeme pažitkou. Podáváme s čerstvým pečivem.