22. srpna 2018

Postup

1. Na pánvičce rozehřejeme olej s máslem, přidáme koriandr a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dosklovata. Poté přilijeme vývar, přidáme bulgur, citronovou kůru a vaříme zhruba 10 až 15 minut. Poté odstavíme a necháme pod pokličkou dojít asi 5 minut.

2. Pak vidličkou zlehka promícháme, přidáme citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme nasekané pistácie, na kousky nakrájené meruňky a posypeme čerstvou mátou.

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
½ lžičky mletého koriandru
1 červená cibule
450 ml zeleninového vývaru
150 g bulguru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
mořská sůl podle chuti
bílý pepř podle chuti
50 g nasekaných pistáciových oříšků
200 g čerstvých meruněk
2 lžíce nasekané máty