28. května 2018

Postup

1. Klobásku nakrájenou na plátky osmahneme ve vlastním tuku dokřupava a přidáme rozmáčknuté stroužky česneku. Pokud by byla klobása hodně masitá, můžeme přidat trošku oleje.

2. Do pánve nasypeme scezenou cizrnu, opepříme a necháme chvilku prohřívat, aby se chutě spojily. Česnek vyndáme a dáme stranou.

3. Ve vodě spaříme fazolky a poté zchladíme v ledové vodě. Smícháním hořčice s octem a olivovým olejem připravíme zálivku. Osolíme a opepříme.

4. Listový salát smícháme se zálivkou, směsí cizrny a klobásy a nakonec i s fazolkami. Při podávání posypeme najemno nakrájenou červenou cibulí.

Ingredience

150 g pikantní klobásy typu chorizo
2 stroužky česneku
600 g cizrny v nálevu
čerstvě mletý pepř
300 g zelených fazolek
250 g míchaného listového salátu (špenát, rukola)
1 malá červená cibule

Na zálivku:
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce nasekané petrželky