19. října 2018

Postup

1. Dýni přepůlíme a vyjmeme z ní semena. Ty pak opláchneme a oddělíme je od sebe.

2. Neoloupanou dýni nakrájíme na měsíčky a spolu se semeny ji vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem.

3. Ve hmoždíři roztlučeme semínka koriandru, kuličky černého pepře, mořskou sůl a chilli papričku. Směs nasypeme na dýni a rukama promícháme. Dýni pečeme v předehřáté troubě na 190 ˚C asi 30 minut.

4. Na velký oválný talíř vyskládáme plátky prosciutta. Přidáme k nim teplou opečenou dýni a opražená semínka. Posypeme rukolou, pokapeme olivovým olejem a balzamikem. Na dýni dáme kousky kozího sýra. Podáváme s ciabattou.

Ingredience

400 g dýně hokkaidó
olivový olej
1 lžička koriandrového semínka
1 lžička celého černého pepře
1 lžička hrubé mořské soli
1 sušenou chilli papričku
150 g šunky prosciutto
100 g rukoly
bílý balzamikový ocet
100 g kozího sýra