21. ledna 2019

Postup

1. Salát propereme ve studené vodě a necháme okapat. Pomeranče okrájíme a vykrájíme filety. Ostružiny očistíme a opláchneme.

2. V menší misce smícháme pomocí metličky olivový olej, med, pomerančovou šťávu a bílý vinný ocet. Zálivku dochutíme solí a pepřem.

3. Do misek rozdělíme listy salátu. Přidáme pomeranč, ostružiny a na kousky rozdrobený kozí sýr. Nakonec přidáme vlašské ořechy a salát zakápneme připravenou zálivkou. Ihned podáváme.

Ingredience

125 g směsi listového salátu
2 červené pomeranče
125 g ostružin
125 g kozího sýru
80 g vlašských ořechů
Zálivka:
40 ml olivového oleje
20 g medu
20 ml pomerančové šťávy
20 ml bílého vinného octa
sůl
mletý černý pepř