5. listopadu 2018

Postup

1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka a pak je překrojíme napůl. Dáme je na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

2. Mezitím quinou uvaříme podle návodu na obalu a přendáme ji do mísy. Promícháme s batáty, cibulí nakrájenou na proužky, brusinkami, dýňovými semínky, tymiánem a petrželkou nakrájenou nahrubo.

3. Olej promícháme s hořčicí, utřeným česnekem, omáčkou, solí, pepřem a citronovou šťávou. Salát přelijeme připravenou zálivkou a rozdělíme na talíře.

Ingredience

2 batáty
200 g quinoy
olivový olej na zakápnutí
sůl
2 červené cibule
hrst sušených brusinek
4 lžíce pražených dýňových semínek
3 snítky tymiánu
hrst hladkolisté petrželky
Zálivka:
5 lžic olivového oleje
1 lžičku dijonské hořčice
1 stroužek česneku
2 lžíce tamari omáčky
sůl
mletý černý pepř
šťáva z 1 citronu