| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience2 batáty 200 g quinoy olivový olej na zakápnutí sůl 2 červené cibule hrst sušených brusinek 4 lžíce pražených dýňových semínek 3 snítky tymiánu hrst hladkolisté petrželky Zálivka: 5 lžic olivového oleje 1 lžičku dijonské hořčice 1 stroužek česneku 2 lžíce tamari omáčky sůl mletý černý pepř šťáva z 1 citronu |
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka a pak je překrojíme napůl. Dáme je na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
2. Mezitím quinou uvaříme podle návodu na obalu a přendáme ji do mísy. Promícháme s batáty, cibulí nakrájenou na proužky, brusinkami, dýňovými semínky, tymiánem a petrželkou nakrájenou nahrubo.
3. Olej promícháme s hořčicí, utřeným česnekem, omáčkou, solí, pepřem a citronovou šťávou. Salát přelijeme připravenou zálivkou a rozdělíme na talíře.