21. října 2018

Postup

1. Česnek a šalotku oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme dosklovata na olivovém oleji. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu a společně ještě krátce orestujeme.

2. Pak přidáme rýži, podlijeme vínem a necháme ho zredukovat. Rizoto dochutíme solí, pepřem a šafránem.

3. Podlijeme částí vývaru a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar nezredukuje, pak podlijeme znovu a stejně postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže nezměkne.

4. Nakonec do rizota vmícháme máslo a strouhaný parmazán. Můžeme dozdobit čerstvou rukolou, chilli papričkou a tenkým plátkem cukety.

Ingredience

1 stroužek česneku
1 šalotka
2 lžíce olivového oleje
1 cuketa
150 g rýže arborio
150 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
špetka šafránu
1000 ml zeleninového vývaru
3 lžíce másla
40 g parmazánu
Na ozdobu:
rukola
1 chilli paprička
4 plátky cukety