16. ledna 2019

Postup

1. Rýžové nudle uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Necháme okapat.

2. Jarní cibulku, mrkev, pórek, chilli papričku, cibuli a houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu i s houbami na něm zprudka orestujeme. Přidáme uvařené nudle a vše dochutíme solí, pepřem, sójovou a ústřicovou omáčkou.

4. Tofu nakrájíme na kostičky, obalíme v solamylu a pak je krátce osmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme je a necháme okapat.

5. Připravené nudle se zeleninou smícháme se smaženým tofu a sójovými klíčky. Před podáváním je posypeme sezamem.

Ingredience

320 g rýžových nudlí
1 jarní cibulka
1 mrkev
1 pórek
1 chilli paprička
1 cibule
50 g hub
2 lžíce rostlinného oleje + na smažení
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
200 g tofu natural
solamyl na obalení
50 g sójových klíčků
sezam na posypání