8. března 2018

Postup

1. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu. Ořechy opražíme na pánvi nasucho. Žampiony a jarní cibulku očistíme. Houby rozkrájíme na poloviny, cibulku pokrájíme na kolečka. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso natrháme na kousky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a žampiony 3 – 4 minuty orestujeme. Přidáme cukr, najemno nakrájený oloupaný česnek a chilli papričku pokrájenou na kolečka. Krátce opečeme. Vmícháme rozmrazený hrášek, polovinu jarní cibulky, maso a zelí. Přidáme vejce a promícháme ho se zeleninovou směsí.

3. Nakonec přidáme scezené nudle a směs dochutíme šťávou z limetky a sójovou omáčkou. Připravený pokrm posypeme opraženými ořechy a zbylou jarní cibulkou.

Ingredience

150 g rýžových nudlí
20 g nesolených burských ořechů
75 g malých žampionů
1 jarní cibulka
175 g čínského zelí
150 g vařeného kuřecího masa
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce třtinového cukru
1 česnek
1 chilli paprička
50 g zeleného hrášku (např. zamrazeného)
1 vejce
1/2 limetky
5 lžic sójové omáčky