Ingredience400 g širokých rýžových nudlí |
1. Rýžové nudle namočíme do studené nebo vlažné vody na tři čtvrtě až jednu hodinu, nebo aby nudle zplihly, ale stále byly pevné na dotek. Až lehce změknou, scedíme je.
2. Mrkev, jarní cibulku, zázvor a česnek očistíme. Zázvor s česnekem nasekáme nadrobno, mrkev s jarní cibulkou a chilli papričkou nakrájíme na nudličky. Krevety oloupeme a odstraníme střívka.
3. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej, vložíme krevety a zprudka osmahneme. Růžové krevety vyndáme z pánve a ve výpeku orestujeme česnek a zázvor. Po 2 minutách přidáme mrkev, jarní cibulku a chilli papričku. Vlijeme rozšlehaná vejce a nepřestáváme míchat.
4. Nakonec ochutíme omáčkou Pad Thai. Vše povaříme další 2 minuty, ochutíme solí, pepřem a v pánvi promícháme s nudlemi. Hotové Pad Thai smícháme s nasekaným koriandrem a s mungo klíčky. Podáváme s limetkou.
TIP: Pokud nechceme použít již hotovou Pad Thai omáčku, můžeme si jí vyrobit sami. Smícháme 3 lžíce rybí omáčky se 2 lžícemi tamarindové pasty, lžící vody, 2 lžícemi palmového cukru a dobře promícháme. Chuť a aroma upravíme na požadovanou kombinaci slané, kyselé a sladké.