15. dubna 2018

Postup

1. Mouku smícháme s jedlou sodou, kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme jogurt a vejce. Vše rozmícháme a vytvoříme husté těsto.

2. V malé pánvi (nebo lívanečníku) zahřejeme pár kapek oleje a rozpustíme v něm malý kousek másla. Do pánve nalijeme naběračku těsta, na povrch dáme několik malin a do těsta je lehce vmáčkneme. Smažíme z jedné strany, až těsto ztuhne. Pak lívanec obrátíme a dosmažíme z druhé strany dozlatova. Tímto způsobem postupně zpracujeme všechno těsto.

3. Na krém vyšleháme jogurt se smetanovým krémem. Javorový sirup smícháme s několika rozmačkanými malinami.

4. Hotové lívance potřeme krémem, ozdobíme zbylými malinami, pokapeme ochuceným javorovým sirupem a posypeme kokosovými lupínky.

Ingredience

100 g polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
2 sáčky vanilkového cukru
sůl
200 g bílého jogurtu
2 vejce
50 ml rostlinného oleje
50 g másla
250 g malin
150 g bílého řeckého jogurtu
125 g smetanového krému (například Pribináček)
50 ml javorového sirupu
50 g kokosových lupínků opražených nasucho