Ingredience200 g vypeckovaných švestek |
1. Švestky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a promícháme s pepřem, několika lístky šalvěje, pomerančovou kůrou, medem, portským vínem a octem. Necháme odležet alespoň 30 minut.
2. Játra očistíme a překrájíme na menší kousky. V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno a vložíme do něj játra. Pozvolna dusíme asi 5 minut. Pak je necháme okapat a zbylou tekutinu svaříme zhruba na polovinu.
3. Játra pak rozmixujeme s brandy, pepřem, muškátovým oříškem, zredukovaným vývarem, 160 g másla a solí. Potom do ní opatrně vmícháme kostičky švestek.
4. Hotovou paštiku rozdělíme do menších misek, navrch dáme lístky šalvěje a zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Necháme zatuhnout v chladu alespoň 4 hodiny.