12. února 2019

Postup

1. Šalotku, zázvor a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Olej smícháme s nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a javorovým sirupem. Přidáme šalotku, zázvor, česnek a polovinu nakrájené chilli papričky. Promícháme.

2. Rybí filety omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy s připravenou marinádou a necháme asi 60 minut odležet v chladničce. Oba druhy masa vyjmeme z marinády a střídavě napícháme na menší špejle.

3. Na rozpálené pánvi opečeme rybí špízy z obou stran dozlatova. Listový salát opláchneme a necháme okapat. Mango a avokádo očistíme a nakrájíme na měsíčky. Smícháme je se salátem a zbylou chilli papričkou a rozdělíme na talíře. Přidáme špízy a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se skrojky citronu.

Ingredience

1 šalotka
10 g zázvoru
1 stroužek česneku
2 červené chilli papričky
6 lžic olivového oleje + na zakápnutí
1 citron
2 lžíce javorového sirupu
150 g lososa (filet bez kůže)
150 g tresky (filet bez kůže)
100 g směsi listového salátu
1 zralé mango
1 zralé avokádo
skrojky citronu k podávání