| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience1 cibule 2 stroužky česneku 1 jarní cibulka 2 lžíce rostlinného oleje 1 velká mrkev 100 g celeru 200 ml bílého vína sůl mletý černý pepř 2 bobkové listy špetka mletého šafránu 600 g bílého rybího masa 150 g cherry rajčat menší hrst čerstvého kopru šťáva z 1 citronu |
1. Cibuli, česnek a jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce. Společně krátce orestujeme a zalijeme vínem. Dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a šafránem.
2. Očištěnou rybu nakrájíme na větší kousky. Když zelenina začne měknout, přidáme rybí maso, půlky rajčátek a jarní cibulku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
3. Do hotového rybího ragú nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr a citrónovou šťávu. Podáváme např. s vařeným bramborem.