9. srpna 2018

Postup

1. Cibuli, česnek a jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce. Společně krátce orestujeme a zalijeme vínem. Dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a šafránem.

2. Očištěnou rybu nakrájíme na větší kousky. Když zelenina začne měknout, přidáme rybí maso, půlky rajčátek a jarní cibulku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

3. Do hotového rybího ragú nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr a citrónovou šťávu. Podáváme např. s vařeným bramborem.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
2 lžíce rostlinného oleje
1 velká mrkev
100 g celeru
200 ml bílého vína
sůl
mletý černý pepř
2 bobkové listy
špetka mletého šafránu
600 g bílého rybího masa
150 g cherry rajčat
menší hrst čerstvého kopru
šťáva z ½ citronu