5. června 2018

Postup

1. Rybí filé očistíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Okořeníme solí a drceným pepřem, pokapeme šťávou z jedné limetky a olejem. Filé necháme odležet 1 hodinu na chladném místě.

2. Marinované filé zprudka opečeme na pánvi z obou stran a poté necháme dopéct na mírném ohni.

3. Fazolky spaříme v osolené vodě a orestujeme s červenou paprikou nakrájenou na nudličky a druhou limetkou nakrájenou na čtvrtiny. Ke konci k zelenině přidáme klíčky a dochutíme solí. Propečenou rybu servírujeme s fazolkami a limetkou. Vše posypeme opraženým sezamem.

Ingredience

400 g rybího filé
sůl
drcený černý pepř
2 limetky
2 lžíce olivového oleje
50 g mladých fazolových lusků
50 g fazolek fava
1/2 červené papriky
50 g klíčků mungo
1 lžíce praženého sezamu