15. října 2018

Postup

1. Ostružiny očistíme, vložíme do kastrůlku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Pak je propasírujeme přes jemný cedník. Smícháme s medem a trochou soli.

2. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Dochutíme rozmarýnem a solí.

3. Filety pstruha omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zakápneme citronem. V pánvi rozpustíme máslo a filety pozvolna opečeme z obou stran. Pak je dáme na talíř, doplníme bramborami a ostružinovým přelivem. Můžeme dozdobit ostružinami a podávat s plátky citronu.

Ingredience

200 g ostružin + na ozdobu
100 ml červeného vína
1 lžíce tekutého medu
sůl
400 g brambor
2 lžíce rostlinného oleje
rozmarýn
4 filety pstruha (po cca 150 g)
čerstvě mletý barevný pepř
drcený kmín
citronová šťáva na zakápnutí
4 lžíce másla
plátky citronu k podávání