Ingredience800 g růžičkové kapusty |
1. Kapustičky očistíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 7 minut. Scedíme, zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Větší kusy můžeme rozpůlit.
2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky. Papričky rozpůlíme, a pokud nechceme, aby moc pálily, tak z nich vyjmeme semínka.
3. V pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme kapustičky s arašídy a zprudka opečeme. Přidáme zázvor, pastu, cibuli, česnek a papričky. Orestujeme a pak přilijeme ocet se sójovou omáčkou.
4. Škrob smícháme s trochou vody, vlijeme postupně do směsi a svaříme na požadovanou hustotu. Dle potřeby můžeme rozředit vodou. Podáváme s rýží uvařenou dle návodu.