| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience600 g hovězího roštěnce sůl mletý černý pepř 2 středně velké cibule 50 g másla velká hrst sušených hub hladká mouka na obalení 300 g čerstvých žampionů 200 ml červeného vína 300 ml hovězího vývaru 50 ml smetany ke šlehání |
1. Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Rozkrájíme ho na plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Houby namočíme do dostatečného množství vody a necháme odležet alespoň 30 minut.
2. Mezitím plátky masa obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a necháme je z obou stran „zatáhnout“. Přidáme na kostky nakrájené žampiony, krátce orestujeme a pak zalijeme vínem a vývarem.
3. Přidáme scezené houby a přiklopené pozvolna dusíme asi 40 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a dochutíme solí. Hotové roštěnky na houbách podáváme nejlépe s rýží.