24. září 2018

Postup

1. Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Rozkrájíme ho na plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Houby namočíme do dostatečného množství vody a necháme odležet alespoň 30 minut.

2. Mezitím plátky masa obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a necháme je z obou stran „zatáhnout“. Přidáme na kostky nakrájené žampiony, krátce orestujeme a pak zalijeme vínem a vývarem.

3. Přidáme scezené houby a přiklopené pozvolna dusíme asi 40 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a dochutíme solí. Hotové roštěnky na houbách podáváme nejlépe s rýží.

Ingredience

600 g hovězího roštěnce
sůl
mletý černý pepř
2 středně velké cibule
50 g másla
velká hrst sušených hub
hladká mouka na obalení
300 g čerstvých žampionů
200 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
50 ml smetany ke šlehání