Ingredienceolivový olej na restování |
2. Poté přisypeme rýži, otrhané opláchnuté lístky tymiánu a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme polovinu nasekaných sušených rajčat, zalijeme vínem a promícháme. Vaříme, dokud se víno nevsákne do rýže a neodpaří.
3. Do rendlíku přilijeme naběračku horkého vývaru a za stálého míchání pozvolna vaříme, až se tekutina opět vstřebá do rýže. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká. Trvá to cca 20 minut. Před koncem vaření přidáme máslo, najemno nastrouhaný parmazán a rizoto dochutíme solí a pepřem. Promícháme a odstavíme. Hotové rizoto by mělo mít krémovou konzistenci. Rozdělíme ho na talíře, přidáme zbylá pokrájená rajčata a dozdobíme hoblinkami parmazánu a lístky tymiánu.