22. září 2017

Postup

1. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Řepu očistíme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kostičky.

2. Ve větším kastrolu rozehřejeme 5 lžic oleje, orestujeme nejdříve cibuli s česnekem a poté přidáme řepu. Přisypeme rýži a společně 2 minuty opékáme. Zalijeme červeným vínem, necháme odpařit a pak postupně za stálého míchání přiléváme vývar. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

3. Ke konci vaření přimícháme máslo, parmazán a polovinu ricotty. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání rizoto posypeme nasekaným koprem a ozdobíme zbylou ricottou.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
250 g červené řepy
olivový olej
100 ml červeného vína
700 ml zeleninového vývaru
100 g másla
80 g strouhaného parmazánu
150 g ricotty
sůl
mletý černý pepř
8 snítek kopru