23. ledna 2019

Postup

1. Rigatoni uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, scedíme a necháme okapat.

2. Slaninu, cibuli a rajčata očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu a cibuli na něm orestujeme.

3. Po chvíli přidáme rajčata a krátce orestujeme. Pak podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme asi 3 minuty. Nakonec nakrájíme najemno lístky bazalky a vmícháme je do pánve k ostatním surovinám.

4. Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme rajčatovo-slaninovo směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme dozdobit čerstvou bazalkou.

Ingredience

400 g těstovin (rigatoni)
sůl
150 g slaniny
1 cibule
150 g rajčat
2 lžíce olivového oleje
mletý černý pepř
svazek bazalky + na ozdobu
50 g parmazánu