27. května 2018

Postup

1. Salát frisée, rukolu a pažitku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme mírně okapat. Frisée natrháme na menší kousky a nasypeme je do mísy. Přidáme rukolu a nahrubo nasekanou pažitku. Promícháme a uložíme do chladničky.

2. Mezitím omyjeme cherry rajčátka a ředkvičky a rozpůlíme je. Kuličky mozzarelly necháme dobře okapat. Vše přidáme k vychlazené salátové směsi a opatrně promícháme.

3. Na zálivku smícháme olivový olej, hořčici a zeleninový vývar. Česnek oloupeme, prolisujeme a zálivku jím ochutíme. Zeleninový salát rozdělíme do misek a pokapeme zálivkou. Můžeme posypat výhonky.

Ingredience

1 salát frisée
1 svazek rukoly
1 svazek pažitky
150 g cherry rajčátek
1 svazek ředkviček
200 g mozzarelly (malé kuličky)
popř. výhonky na ozdobení

Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
2 lžíce zeleninového vývaru (může být z kostky)
4 stroužky česneku