15. června 2018

Postup

1. Fazolové lusky očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak je slijeme a zchladíme ve studené vodě.

2. Rajčata, okurku, papriku a červenou cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr nakrájíme na kostičky.

3. V míse dobře promícháme olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, sůl a pepř. Ve velké míse lehce promícháme zeleninu s fazolovými lusky, kapary, olivami a dresinkem. Salát rozdělíme do talířů a dozdobíme bazalkou a oreganem.

Ingredience

200 g zelených fazolových lusků
sůl
100 g rajčat
100 g okurky
100 g červené papriky
1 červená cibule
100 g sýra feta
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžíce octa
čerstvě mletý barevný pepř
10 g kaparů
50 g černých oliv
čerstvá bazalka a oregano na dochucení