10. září 2017

Postup

1. Maso vyndáme z chladničky 30 minut před restováním. Očistíme ho a nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu rozkrájíme na větší kostky, klobásu na asi 1 cm silná kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Na špejli napichujeme střídavě slaninu, papriku, maso, cibuli a klobásu (pokud budeme špízy grilovat, špejle nejprve namočíme do vody, aby se nad ohněm nepálily). Ražniči osolíme a opepříme ze všech stran.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a ražniči opečeme zprudka ze všech stran. Špízy přendáme na pečicí plech a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.

3. Mezitím připravíme omáčku. V menší misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí. Ochutíme ji solí a pepřem. Ražniči podáváme s pečenými brambory a smetanovo-hořčičným dipem.

Ingredience

300 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny, vcelku
1 papriková klobása
1 žlutá paprika
2 cibule (bílá a červená)
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej na restování
150 g zakysané smetany
20 g hrubozrnné hořčice