11. února 2018

Postup

1. Cuketu a lilek omyjeme, odstraníme konce se stopkou a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme. Zbavíme je semínek a nakrájíme společně s očištěnými paprikami na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme nadrobno. Tymián opláchneme a otřepeme dosucha.

2. Ve velké silnostěnné pánvi na rozehřátém oleji zprudka opékáme cuketu a lilek asi 4 minuty. Přidáme papriky a cibuli a restujeme další 2 minuty. Nakonec přidáme rajčata, česnek a otrhané lístky tymiánu. Vše osolíme, opepříme, dle chuti přidáme špetku cukru a necháme, aby rajčata pustila šťávu. Opékáme asi 3 minuty na mírném ohni a odstavíme.

3. Pečeni očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Dle potřeby je rozkrájíme na menší kusy, osolíme, opepříme a pokapeme vymačkanou šťávou z citronu. Kousky masa obalíme plátky šunky. V pánvi na rozehřátém oleji masové balíčky opékáme asi 4 minuty z každé strany. Podáváme společně s ratatouille dozdobené čerstvým tymiánem.

Ingredience

1 malá cuketa
1 malý lilek
3 rajčata
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu + na dozdobení
olivový olej na restování
sůl
mletý černý pepř
špetka krupicového cukru, dle chuti
800 g vepřové pečeně bez kosti
1 citron
200 g plátků sušené šunky