2. května 2018

Postup

1. Quinou propláchneme horkou vodou, pak ji dáme do hrnce a zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, teplotu ztlumíme a pak velmi zvolna vaříme pod poklicí asi 15 minut. Odstavíme z plotýnky a necháme pod pokličkou 5 minut dojít.

2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pak je osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme asi 2 lžíce oleje a maso na něm opékáme ze všech stran asi 4 minuty doměkka a dozlatova. Vyjmeme z pánve.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Do pánve s výpekem přidáme zbylý olej a cibuli na něm opečeme doměkka. Pak přilijeme omáčku teriyaki, podlijeme asi 50 ml vody a promícháme. Vložíme kuřecí maso a krátce je prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s quinoou. Posypeme arašídy a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

225 g červené quinoy
600 g kuřecích prsou bez kůže
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce řepkového oleje
1 červená cibule
100 ml omáčky teriyaki
2 lžíce nasucho pražených nesolených arašídů
bylinky (koriandr nebo petržel) na ozdobení