29. listopadu 2018

Postup

1. Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Listové těsto rozválíme na plát silný cca 3-4 milimetry. Vykrájíme kolečka podle velikosti forem, které pak kousky těsta vyložíme. Dna lehce propícháme vidličkou.

2. V misce rozšleháme vejce, přidáme oba druhy smetany, sůl, pepř a provensálské koření a dobře promícháme. Na korpusy dáme část rozdrobeného balkánského sýra, poklademe ho řepou a zalijeme smetanovou směsí.

3. Povrch posypeme zbytkem sýra a lístky tymiánu. Zakápneme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35 minut.

Ingredience

2 červené řepy
500 g listového těsta
3 vejce
150 g zakysané smetany
150 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
provensálské koření
100 g balkánského sýra
čerstvý tymián
olivový olej na zakápnutí