Ingredience1 cibule |
1. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Hrášek omyjeme a necháme okapat. V pánvi na 20 g másla zesklovatíme cibuli, pak přidáme hrášek a restujeme asi 3 minuty. Zalijeme 100 ml vody a smetanou a přivedeme k varu. Odstavíme a omáčku rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí a pepřem.
2. Mrkev, pórek a celer očistíme a nakrájíme na kousky. Fazolky propláchneme a překrájíme na poloviny. Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme olejem, osolíme a opepříme.
3. Filety osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a filety na něm pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s omáčkou a vařenou zeleninou.