Ingredience4 pstruzi |
1. Očištěné a vykuchané pstruhy vymyjeme a osušíme. Z obou stran je několikrát šikmo nařízneme a z vnější i vnitřní strany ochutíme solí a kmínem. Citron omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tymiánu opláchneme a vložíme po snítce společně s plátky citronu do břišních dutin ryb. Pstruhy rozložíme na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem a navrch přidáme 4 snítky tymiánu a plátky másla. Necháme krátce odležet.
2. Brambory omyjeme a ve slupce ve vroucí osolené vodě povaříme asi 15 minut. Poté je scedíme a zchladlé rozkrájíme na poloviny. Papriky dáme na menší plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, až se na nich objeví tmavě hnědé puchýře. Pak je přendáme do mísy, zakryjeme a necháme zapařit. Teplotu trouby snížíme na 190 °C.
3. Brambory přidáme na plech ke pstruhům a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 – 20 minut doměkka a dozlatova.
4. Mezitím papriky oloupeme, odstraníme stopky se semeníky a pokrájíme na menší kusy. Dáme je do misky, přidáme 4 lžíce oleje, na plátky nakrájený oloupaný česnek, otrhané lístky zbylého tymiánu a sůl. Promícháme. Pstruhy s bramborami podáváme pečenými paprikami a skrojky citronu na zakápnutí.