Pravá gulášová polévka

1 hodnocení

Poctivou gulášovou polévku v chlebu můžete klidně podávat jako hlavní chod.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    236 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    986 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    12,0 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    10,1 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme. Jakmile je cibule světle hnědá, nasypeme maso a opékáme asi 3 minuty, aby se maso zatáhlo.
  2. Potom přidáme protlak, papriku a mouku. Za stálého míchání restujeme a po chvíli zalijeme 1000 ml vody. Za občasného promíchání přivedeme k varu. Do polévky prolisujeme česnek, osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Mezitím si oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do polévky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec mezi dlaněmi do polévky rozdrtíme majoránku, zamícháme a odstavíme. Polévku můžeme podávat třeba v čerstvém bochníku chleba a ozdobit ji bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Mrkvová polévka s čočkou

Nevíte jakou uvařit polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Mrkvový krém

Uvařte si skvělou krémovou polévku z mrkve.