16. února 2019

Postup

1. V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme. Jakmile je cibule světle hnědá, nasypeme maso a opékáme asi 3 minuty, aby se maso zatáhlo.

2. Potom přidáme protlak, papriku a mouku. Za stálého míchání restujeme a po chvíli zalijeme 1000 ml vody. Za občasného promíchání přivedeme k varu. Do polévky prolisujeme česnek, osolíme a opepříme dle chuti.

3. Mezitím si oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do polévky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec mezi dlaněmi do polévky rozdrtíme majoránku, zamícháme a odstavíme. Polévku můžeme podávat třeba v čerstvém bochníku chleba a ozdobit ji bylinkami.

Ingredience

60 g sádla
100 g cibule
1 lžička drceného kmínu
250 g mletého hovězího masa
½ lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl podle chuti
pepř podle chuti
300 g brambor
1 lžička majoránky