2. ledna 2019

Postup

1. Pórek očistíme a nakrájíme na menší kousky. Čočku vsypeme do kastrůlku s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Přecedíme ji a necháme okapat. Housku rozsekáme v sekacím strojku na jemnou drť.

2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, osolíme, opepříme a restujeme, dokud nezměkne. Pórek pak přesypeme do mísy, přidáme čočku, rozšlehaná vejce, kari a promícháme. Nakonec přidáme drť z housky a necháme 10 minut stát.

3. Připravenou hmotu rozdělíme na 12 kousků a z každého vytvarujeme karbanátek. Dáme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna pečeme asi 4 minuty z každé strany.

Podáváme např. s dýňovo bramborovým pyré.

Ingredience

1 středně velký pórek (cca 400 g)
80 g červené čočky
1 houska
rostlinný olej na restování a opékání
sůl
mletý černý pepř
2 vejce
2 lžičky mletého kari