Ingredience200 g jasmínové rýže |
2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme najemno nakrájené oloupané šalotky a orestujeme dosklovata. Poté přidáme na větší kostky nakrájené očištěné kuřecí maso a ze všech stran ho krátce opečeme. Obsah pánve podlijeme kokosovým mlékem a pomerančovou šťávou. Přidáme jednu najemno nakrájenou očištěnou chilli papričku, kari koření, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme k varu a necháme zhruba 15 minut jemně probublávat, dokud směs nezhoustne.
3. Mezitím jarní cibulku opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Zbylou chilli papričku očistíme a nakrájíme na kroužky. Na talíře rozdělíme rýži a kuřecí směs. Pokrm dozdobíme dle chuti jarní cibulkou a chilli papričkou a ihned podáváme.