26. srpna 2018

Postup

1. Jasmínovou rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě společně s bobkovými listy, badyánem a skořicí.

2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme najemno nakrájené oloupané šalotky a orestujeme dosklovata. Poté přidáme na větší kostky nakrájené očištěné kuřecí maso a ze všech stran ho krátce opečeme. Obsah pánve podlijeme kokosovým mlékem a pomerančovou šťávou. Přidáme jednu najemno nakrájenou očištěnou chilli papričku, kari koření, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme k varu a necháme zhruba 15 minut jemně probublávat, dokud směs nezhoustne.

3. Mezitím jarní cibulku opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Zbylou chilli papričku očistíme a nakrájíme na kroužky. Na talíře rozdělíme rýži a kuřecí směs. Pokrm dozdobíme dle chuti jarní cibulkou a chilli papričkou a ihned podáváme.

Ingredience

200 g jasmínové rýže
sůl
2 bobkové listy
1 hvězdička badyánu
1 svitek skořice
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
450 g kuřecích prsou
250 ml kokosového mléka
125 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 červené chilli papričky
2 lžičky kari koření
čerstvě mletý černý pepř
1 jarní cibulka, zelená část