1. února 2019

Postup

1. Patizon oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ho na větší kusy, položíme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, přidáme rozmarýn, česnek, zabalíme a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.

2. Z omytých rajčat vyndáme vnitřky, semínka, uložíme stranou a dužinu nakrájíme na kostičky. Upečený patizon dáme do hrnce, vyndáme rozmarýn, zalijeme vývarem, přidáme vnitřky rajčat a necháme provařit asi 5 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dosolíme a dopepříme.

3. Nastrouhaný parmazán nasypeme v tenké vrstvě na pečicí papír, posypeme nasekaným rozmarýnem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 6 minut. Před podáváním polévky do ní dáme kostičky rajčat, zakápneme olejem, přidáme bylinky a ozdobíme sýrovým chipsem.

Ingredience

1 patizon
sůl podle potřeby
3 lžíce olivového oleje (+ na ozdobení)
2 snítky rozmarýnu (+ na sýr a ozdobení)
3 stroužky česneku
2 rajčata
1000 ml zeleninového vývaru
mletý bílý pepř podle potřeby
60 g parmazánu