26. února 2018

Postup

1. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji.

2. K zelenině přidáme maso a restujeme, dokud se nezatáhne. Vše dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.

3. Rajčata zbavíme semínek, pórek očistíme a vše překrájíme na menší kousky. Zeleninu přidáme k masu a společně krátce osmahneme.

4. Vše zalijeme vývarem a vaříme, dokud maso a zelenina nezměkne. Hotovou polévku dochutíme čerstvou bazalkou a oregánem. Polévku můžeme podávat s pečivem.

Ingredience

1 cibule
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
2 lžíce rostlinného oleje
400 g hovězího mletého masa
sůl
mletý černý pepř
1 stroužek česneku
2 rajčata
1 pórek
1000 ml vývaru
čerstvá bazalka
čerstvé oregano