22. prosince 2017

Postup

1. Pohanku připravíme dle návodu na obalu. Necháme ji vychladnout. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek nadrobno.

2. Dýni dobře omyjeme, očistíme a společně s hlívou vše překrájíme na menší kousky. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nejdříve cibuli s česnekem. Pak přidáme dýni a restujeme asi 4 minuty. Nakonec vmícháme hlívu, podlijeme cca 250 ml vody a dochutíme solí a pepřem.

3. Společně vaříme na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud dýně nezměkne. Podle potřeby podléváme vodou. Na závěr vmícháme do pánve uvařenou pohanku a vaříme ještě asi 5 minut. Před podáváním pohankového kubu dozdobíme tymiánem.

Ingredience

200 g pohanky
2 červené cibule
4 stroužky česneku
300 g dýně hokaido
150 g hlívy ústřičné
sůl
mletý černý pepř
snítky čerstvého tymiánu