| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media
Ingredience100 g pohanky sůl podle potřeby 200 g brambor 100 g mrkve 8 snítek petrželky 2 vejce 4 lžíce strouhanky 1 lžíce bramborového škrobu 2 stroužky česneku pepř podle chuti olivový olej na smažení 50 g rajčat 1 červená cibule 2 saláty little gem Dip: 5 lžic kečupu 5 lžic majonézy 2 lžíce dijonské hořčice Dohotovení: 4 bulky 10 g rukoly bylinky podle chuti na ozdobu |
1. Pohanku uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Přistrouháme k nim mrkev, přidáme nahrubo nasekanou petrželku, pohanku, vejce, strouhanku, bramborový škrob, prolisovaný česnek, pepř a vše důkladně promícháme.
2. Ze směsi připravíme 4 burgery a opečeme je na rozpáleném olivovém oleji 7 minut z každé strany. Mezitím si nakrájíme rajčata a červenou cibuli na plátky a omyjeme listy salátu. Na dip smícháme kečup, majonézu a dijonskou hořčici. Pohankové burgery podáváme v rozpečených bulkách potřených dipem a se zeleninou podle chuti. Přidat můžeme například také rukolu a bylinky.