12. března 2019

Postup

1. Pohanku uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Přistrouháme k nim mrkev, přidáme nahrubo nasekanou petrželku, pohanku, vejce, strouhanku, bramborový škrob, prolisovaný česnek, pepř a vše důkladně promícháme.

2. Ze směsi připravíme 4 burgery a opečeme je na rozpáleném olivovém oleji 7 minut z každé strany. Mezitím si nakrájíme rajčata a červenou cibuli na plátky a omyjeme listy salátu. Na dip smícháme kečup, majonézu a dijonskou hořčici. Pohankové burgery podáváme v rozpečených bulkách potřených dipem a se zeleninou podle chuti. Přidat můžeme například také rukolu a bylinky.

Ingredience

100 g pohanky
sůl podle potřeby
200 g brambor
100 g mrkve
8 snítek petrželky
2 vejce
4 lžíce strouhanky
1 lžíce bramborového škrobu
2 stroužky česneku
pepř podle chuti
olivový olej na smažení
50 g rajčat
1 červená cibule
2 saláty little gem
Dip:
5 lžic kečupu
5 lžic majonézy
2 lžíce dijonské hořčice
Dohotovení:
4 bulky
10 g rukoly
bylinky podle chuti na ozdobu