14. listopadu 2018

Postup

1. Pohanku uvaříme dle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.

2. V misce smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, balzamikový ocet, med, citronovou šťávu a najemno nasekanou mátu. Ořechy spolu s třtinovým cukrem necháme v kastrůlku zkaramelizovat a necháme vychladnout.

3. Hrušky a uvařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky a přidáme je k pohance. Do pohanky vlijeme připravený dresink, přidáme na kousky nasekané karamelizované ořechy, omytý špenát a mladé lístky z červené řepy a vše promícháme. Hotovou pohanku rozdělíme na talíře a dozdobíme klíčky.

Ingredience

320 g loupané pohanky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce medu
šťáva z poloviny citronu
pár lístků máty
hrst vlašských ořechů
2 lžíce třtinového cukru
2 zralé hrušky
3 středně velké červené řepy (uvařené)
hrst baby špenátu
hrst salátu z červené řepy
mungo klíčky na dozdobení