| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media
Ingredience180 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 30 g bílé čokolády 60 g nesolených pistácií (nebo mandlí) 150 g másla 2 žloutky 1 lžička nastrouhané citronové kůry Na polevu: 100 g bílé čokolády 2 lžíce másla |
1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme najemno nastrouhanou čokoládu, mletých pistácií, na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a vypracujeme pevné těsto. Těsto necháme zabalené odležet v chladničce asi hodinu. Pak kousky těsta vyplníme formičky na rohlíčky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.
2. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí namáčíme konce rohlíčků do rozehřáté čokolády s máslem. Pokládáme na pečící papír a necháme čokoládu ztuhnout. Po ztuhnutí odlepíme od papíru a podáváme.