22. června 2018

Postup

1. Očištěné pstruhy osolíme, vložíme do nich bylinky, poklademe máslem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

2. Oloupaný černý kořen povaříme v mléce do poloměkka, nakrájíme ho na menší kousky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na másle. Po chvíli přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata, mrkev a dál dusíme. Nakonec podle chuti ještě osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Můžeme ozdobit bylinkami podle chuti.

Ingredience

2 větší pstruzi
sůl podle chuti
1 a ½ lžíce nasekaných bylinek podle chuti
2 lžíce másla

Ragú:
2 černé kořeny
400 ml mléka
2 šalotky
2 lžíce másla
2 červené papriky
2 rajčata
1 mrkev
sůl podle chuti
pepř podle chuti
100 ml smetany ke šlehání
bylinky podle chuti