21. prosince 2017

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme mírně zchladnout. Oloupeme je a nakrájíme na plátky nebo kostičky. V misce smícháme olej s octem a podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Dobře rozmícháme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku na kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše smícháme s vařenými bramborami. Přelijeme dresinkem a promícháme. Podle potřeby dochutíme a necháme rozležet.

2. Očištěné podkovy z kapra omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Vložíme je do misky a zalijeme vínem. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme. Tři jablka nakrájíme na kostičky. Vše přidáme k rybě, zlehka promícháme a necháme asi hodinu v chladu odležet.

3. Kapra vyndáme z marinády a osušíme. Osolíme ho, opepříme a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a kapra zprudka po obou stranách opečeme.

4. Přendáme ho do vymazané zapékací misky, přidáme marinádu a při 190 °C dopékáme asi 20 minut. Zbylé jablko nakrájíme na kolečka a opečeme na másle. Kapra podáváme s bramborovým salátem a plátky opečených jablek.

Ingredience

8 podkov z kapra
sůl
200 ml bílého vína
1 cibule
100 g čerstvého křenu
4 jablka
50 g strouhanky
mletý černý pepř
5 lžic másla

Salát:
1000 g brambor
4 lžíce olivového oleje
ocet podle chuti
cukr
1 červená cibule
1 červená kapie
2 jarní cibulky